De digitale portemonneedienst Novi van Meta wordt stopgezet

Volgens een door Bloomberg gepubliceerd rapport annuleert het bedrijf Meta de pilot voor Novi, de digitale portemonnee van het bedrijf en het laatste overgebleven stuk van zijn mislukte cryptocurrency project. Op de website voor Novi laat Meta de gebruikers weten dat de portemonnee op 1 september 2022 wordt stopgezet, en verzoekt ze hun tegoeden zo snel als haalbaar is op te nemen.

De digitale portemonneedienst Novi van Meta wordt stopgezet

Gebruikers zullen vanaf september geen toegang meer hebben tot hun rekeningen, en vanaf 21 juli zullen ze geen geld meer kunnen bijdragen aan hun Novi rekeningen. Meta beweert dat het zal proberen het resterende saldo van een gebruiker over te maken naar ofwel de bankrekening of de bankpas die aan de dienst is toegevoegd, als de gebruiker vergeet zijn geld op te nemen.

Diem, de firma die later de moedermaatschappij van Facebook zou worden, was vroeger bekend onder de naam Libra tot het omgedoopt werd tot Meta. Het cryptocurrency project kwam onder hevige kritiek te staan vanwege zijn banden met Facebook; als gevolg daarvan besloot de onafhankelijke organisatie achter Libra het initiatief om te dopen tot Diem om zich te onderscheiden van het sociale netwerk.

Hoewel Diem is stopgezet, betekent dit niet dat Meta het concept van het maken van eigen digitale activa en een portemonnee om ze in op te slaan heeft verlaten. Een digitale portemonnee waarmee je “digitale kleding, kunst, video’s, muziek, ervaringen, virtuele evenementen, en meer” zou kunnen beheren en bewaren, werd aan het eind van de vorige maand door Mark Zuckerberg, CEO van Meta, in de maak geroddeld.

Nieuwste blogs

Lees ook

Haarverzorging

Hoe je haar te stylen zonder het te beschadigen?

Hoe eenvoudige veranderingen verdere haarschade kunnen voorkomen. Bekijk de 10 veel voorkomende haarverzorgingspraktijken die het haar kunnen beschadigen en volg vervolgens de tips op om verdere schade te voorkomen.

Steenstrips gevel

Soorten gevel steenstrips bekleding

Gevel steenstrips is een gevelbekleding wat een uitstekend voorbeeld is van moderne techniek en helpt die vastberadenheid te bereiken om ervoor te zorgen dat je huis een verlengstuk is van je persoonlijkheid.

Tan Luxe

6 zelfbruinende huidverzorgingstips

Tan Luxe is het merk van de zelfbruiner, waarmee je bovendien zelf de kleur bepaalt van de teint. Eenvoudig aanbrengen en ziet er heel natuurlijk bruin uit zonder strepen.