Elon Musk lijkt de overeenkomst met Twitter te beëindigen

De rijkste man ter wereld probeert, volgens een recent bericht van The Washington Post dat zich vooral op niet nader genoemde bronnen baseert, nog steeds onder een contract van $ 44 miljard uit te komen dat hij op eigen houtje sloot.

Elon Musk lijkt de overeenkomst met Twitter te beëindigen

Volgens de anoniemen ingewijden van The Post die op de hoogte zijn van Musk’s plannen, zullen we ongetwijfeld binnenkort getuige zijn van een “koerswijziging van zijn team”. Musk en vrienden zouden ook gestopt zijn met bepaalde besprekingen over de financiering van de deal. Nadat ze begin mei financiering hadden toegezegd, zijn Oracle mede-oprichter Larry Ellison, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Binance, en Fidelity allemaal aan boord.

Musk lijkt opnieuw twijfel te zaaien over de inschattingen van Twitter. Elon Musk zou volgens de voorwaarden van de fusie-overeenkomst $1 miljard moeten betalen als hij zou besluiten zich uit de deal terug te trekken, maar het lijkt erop dat hij ook de kleine lettertjes aan het lezen is om ook daar een uitweg uit te vinden.

Met de bewering dat Twitter hem bedroog over de hoeveelheid bots en spam accounts die op het twitter netwerk zijn, heeft hij de afgelopen maanden veel ophef veroorzaakt. Twitter hield donderdag een nieuwsconferentie over hun methode voor het tellen van bots, waaruit historisch blijkt dat minder dan 5% van de accounts op het platform niet echt van echte personen zijn.

In april deed Musk een bod om Twitter te kopen, dat al snel door het bedrijf werd aanvaard. De SpaceX en Tesla CEO beweerde toen dat de overeenkomst die hij al met Twitter had bereikt “on hold” stond, een bewering die door geen enkele archivering of  realiteit buiten Musk’s tweets werd gestaafd.

Alles lijkt op een fletse schijnvertoning voor een man die onder een verkeerd getimede aankoop uit probeert te komen. Helaas is de inkt van de deal al droog, wat slecht nieuws is voor Elon Musk en het Twitter personeel dat al enkele maanden in de overname-achtbaan zit.

Nieuwste blogs

Lees ook

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen zodat je meer sales krijgt, meer investeerders kunt binnenhalen, en meer partnerschapsovereenkomsten