Hoe HR medewerkers een globale mentaliteit kunnen omarmen

Misschien denk je er meer over na om je bedrijf internationaal uit te breiden en zo je wereldwijde voetafdruk uit te breiden en tegelijk nieuwe markten te bereiken, zoals veel bedrijven die een extern personeelsbestand beheren tegenwoordig doen. Je kunt toegang krijgen tot het beste talent overal ter wereld door internationaal uit te breiden. Zelfs in onvoorspelbare tijden hoeft het beheren van een multinationaal personeelsbestand niet moeilijk te zijn. Maar het is van cruciaal belang om een mondiaal perspectief aan te nemen.

Hoe HR medewerkers een globale mentaliteit kunnen omarmen

Diversificatie is goed voor je mensen en je inkomsten

Met verscheidenheid als basis. Diversificatie van je bedrijf kan de inkomsten verhogen en je organisatie in een betere positie brengen om nieuwe markten aan te boren. Diversifiëren over verschillende locaties en culturen kan ook een goed financieel effect hebben. En niet te vergeten dat het leren van andere gezichtspunten uit de hele wereld kan leiden tot de ontdekking van nieuwe benaderingen van uitdagingen voor je doelgroepen. Dit kan de vorm aannemen van productverbeteringen, nieuwe inkomstenbronnen, of benutting van marktinefficiënties.

Diversificatie speelt echter ook een belangrijke rol in hoe werknemers over hun werkplek denken, inclusief gevoelens van inclusie, tevredenheid, en vertrouwen in leiderschap. Dit is misschien wel het meest cruciaal.

Culturele communicatie is essentieel

Er is meer voor nodig dan alleen maar mensen van verschillende internationale locaties aan te nemen om een werkplek te creëren die echt divers is. Het is van cruciaal belang om een inclusieve cultuur te ontwikkelen die voor iedereen doeltreffende communicatiekanalen biedt. Tweederde van de bedrijven slaagt er af en toe niet in de plaatselijke cultuur te respecteren en erop af te stemmen. Volgens de ondervraagden beweren werknemers vaker dat hun werkgever moeite heeft om gevoelig te zijn voor de plaatselijke cultuur naarmate ze vaker contact hebben met internationale collega’s. In feite rapporteert 55% van degenen die regelmatig met mensen over de hele wereld communiceren moeilijkheden te ondervinden.

Het goede nieuws is dat er dingen zijn die je kunt doen om communicatiebarrières tussen internationale werknemers meteen te overbruggen. Ten eerste, bied managers hulp door middel van formele en informele opleiding en cultureel bewustzijn. Begin bij de top, wees kieskeurig over wie je aanneemt, zoek kandidaten met een mondiaal perspectief, en wees openhartig over de kernprincipes van je organisatie.

Het hebben van duidelijke en eenvoudige communicatieroutes binnen je bedrijf is ook van cruciaal belang. Een van de gemakkelijkste manieren om verbindingen tussen culturen tot stand te brengen is voorrang te geven aan videogesprekken op diensten als Zoom. Werknemers kunnen relaties met elkaar opbouwen door informeel delen, betrokkenheid, en deelname door instant messaging diensten als Slack te gebruiken.

De meeste werknemers die momenteel wereldwijd werken doen dat op afstand. Hoewel dit onvermijdelijk zal veranderen wanneer fysieke vestigingen geleidelijk weer opengaan, zal telewerken wijdverbreid blijven. Weten hoe werken op afstand je personeel beïnvloedt is van cruciaal belang. Ze hebben ook een negatiever beeld van hun relatie met het hoofdkantoor.

Hoe kun je de moeilijkheden van werken op afstand overwinnen? Het is van cruciaal belang om een wereldwijd personeelsbestand te beheren en tegelijk ook andere aspecten van jezelf te promoten. Nodig in plaats daarvan de cultuur binnen. Je kunt dit doen door medewerkers te kiezen die gelijkaardige principes hebben, maar je kunt het ook doen door optionele sociale activiteiten te organiseren, deel te nemen aan liefdadigheidsinspanningen, en internationale feestdagen in acht te nemen.

Bron: HR medewerker

Nieuwste blogs

Lees ook

Haarverzorging

Hoe je haar te stylen zonder het te beschadigen?

Hoe eenvoudige veranderingen verdere haarschade kunnen voorkomen. Bekijk de 10 veel voorkomende haarverzorgingspraktijken die het haar kunnen beschadigen en volg vervolgens de tips op om verdere schade te voorkomen.

Steenstrips gevel

Soorten gevel steenstrips bekleding

Gevel steenstrips is een gevelbekleding wat een uitstekend voorbeeld is van moderne techniek en helpt die vastberadenheid te bereiken om ervoor te zorgen dat je huis een verlengstuk is van je persoonlijkheid.

Tan Luxe

6 zelfbruinende huidverzorgingstips

Tan Luxe is het merk van de zelfbruiner, waarmee je bovendien zelf de kleur bepaalt van de teint. Eenvoudig aanbrengen en ziet er heel natuurlijk bruin uit zonder strepen.