Leer beter verkopen

Leer beter verkopen zodat je meer sales krijgt, meer investeerders kunt binnenhalen, en meer partnerschapsovereenkomsten kunt bezegelen. Zoek je iemand die je zal helpen om meer financieel succes te bereiken. Wat zijn de verschillende benaderingen van verkoopcoaching? Als je een verkoopcoach zoekt, zijn er drie heel belangrijke overwegingen waar je je volle aandacht aan moet schenken.

Leer beter verkopen

Wat houdt Leer beter verkopen coaching precies in?

Het fundamentele doel van een verkoopcoach is de resultaten die een ondernemer als jij in zijn bedrijf bereikt te verbeteren. Je zult in de volgende paragrafen meer te weten komen over de verschillende benaderingen van verkoopcoaching. Het is essentieel dat je je ervan bewust bent dat verkoopcoaching een resultaatgerichte stijl van coachen is, en dat het voornaamste doel is dat je hoger zult scoren als resultaat van je deelname eraan. Jij en ik werken samen om te beslissen of die maatstaf klanten, omzet, winst, of leads moet zijn. Het stellen van doelen is een veel voorkomend onderdeel van verkoopcoaching, want het helpt om de resultaten meetbaarder te maken.

Eén-op-één training

Tijdens de sessies van de 1-op-1 verkoopcoaching werk je één-op-één samen met je verkoopcoach. Het probleem dat aan de orde is wordt eerst onderzocht. Waar heb je precies moeite mee? Waarom zijn je resultaten niet helemaal zo goed als ze zouden kunnen zijn? Hoe verhoudt je bedrijf zich tot de concurrentie op de markt? Waarom ga je met zo’n gebrek aan vertrouwen een gesprek in? Al deze vragen zullen in je algemene richting gericht worden. Daarna ga je aan het werk om een oplossing voor je probleem te vinden. Omdat je geïndividualiseerde aanwijzingen krijgt en voorkomen wordt dat je op brede streken van advies vertrouwt, is één-op-één verkoopcoaching vaak de snelste aanpak om je resultaten te vergroten. Iets wat je bijvoorbeeld zou kunnen bereiken door online cursussen te volgen of door boeken te lezen.

Begeleiding bij transacties

Het proces van onderhandelen over belangrijke deals is soms een onderdeel van transactiecoaching. Om je te helpen een sterkere onderhandelaar te worden, kan een verkoopcoach bijvoorbeeld deelnemen aan de onderhandeling zelf of je van een afstand training geven. In plaats van de nadruk te leggen op de meer algemene onderdelen van verkoop, gaat de aandacht hier in de eerste plaats uit naar het onderhandelen.

Coaching voor individuen en bedrijven

Er zijn momenten dat verkoopcoaching verward wordt met persoonlijke coaching en/of bedrijfscoaching. Maar dit is een heel andere tak van werk. Voorbij de cijfers van je verkoop, kijkt een persoonlijke bedrijfscoach naar het grotere geheel. Hij beschouwt alle aspecten van je leven, ook hoe je bedrijf daarin past en welke soorten acties, in het grotere verband bezien, genomen kunnen worden.

Als je een verkoopcoach zoekt, zijn er drie dingen waar je op moet letten.
Lubach zegt dat er een groter aantal coaches is dan er kerken zijn. Dus hoe ga je te werk om de beste verkoopcoach voor je te kiezen uit alle mogelijkheden die er zijn? Om je onderweg hulp te bieden, heb ik drie overwegingen op een rijtje gezet waaraan je aandacht moet schenken bij het kiezen van je verkoopcoach. Op die manier heb je de zekerheid dat je de beste optie kiest.

Praktijkervaring Leer beter verkopen

Bij het zoeken naar de perfecte verkoopcoach is de factor die eruit springt als de meest cruciale kwaliteit om naar te zoeken praktische ervaring. Iemand die nog nooit met succes een deal gesloten heeft, kan je onmogelijk adviseren over de meest effectieve manier om dat te doen. Om het eenvoudig te zeggen: nee, dat kan hij niet. Daarom moet je iemand zoeken die een geschiedenis van succes heeft. Iemand die ervaring heeft met het verkopen van allerlei artikelen en diensten en kennis heeft van de werking van de dingen. Je kunt alleen maar doeltreffender leren marketen van iemand die al ervaring op het terrein heeft.

Methodologieën

Het proces van verkoopcoaching is niet statisch; een tactiek die voor de een succesvol is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Niettemin zijn er, als het gaat om het maken van een verkoop, een aantal (fundamentele) benaderingen waarvan bewezen is dat ze effectief zijn. Bijgevolg is het gunstig een verkoopcoach te kiezen die de juiste benaderingen stevig in de vingers heeft. Denk bijvoorbeeld aan de principes die geschetst worden in het SPIN Selling of Cialdini boek. Een echte professionele dwaas zal je meer van dienst zijn dan iemand die af en toe voor de lol een beetje bijbaantjes coacht. Daarom moet je ervoor zorgen dat er een serieuze verkooptycoon naast je staat die de grondbeginselen kent.

We garanderen je succes

Kies een verkoopcoach die bereid is je succes te garanderen. Dit is geen essentieel kenmerk, maar het is wel een belofte die je goed van pas komt (no-cure-no-pay). Dan ben je je bewust van minstens twee dingen waar je absoluut zeker van kunt zijn: aan de ene kant ben je, zelfs als je ontevreden bent, geen geld kwijt. Je brengt jezelf op geen enkele manier in gevaar. Anderzijds is de verkoopcoach in kwestie zo overtuigd van zijn eigen kunnen dat hij bereid is het werk gratis te doen. Dat toont aan dat je zelfvertrouwen hebt.

Wil je een betere verkoper worden?

Je bent hier omdat je geïnteresseerd bent in het inschakelen van een verkoopcoach die je door de volgende fase van je ondernemersreis kan loodsen. Ik werk met ondernemers om hun vermogen om zichzelf, hun producten, of hun bedrijf aan de man te brengen te verbeteren. Ik doe dit door beproefde en ware methoden te gebruiken, en als ik je niet kan genezen, hoef je niets te betalen. Als je geïnteresseerd bent in het vergroten van je resultaten, laten we dan eerst kennis maken.

Bron: leer beter verkopen 

Nieuwste blogs

Lees ook

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen zodat je meer sales krijgt, meer investeerders kunt binnenhalen, en meer partnerschapsovereenkomsten