Maak een stappenplan auto import

Bij het importeren van een auto uit een ander land helpt het gebruik van het stappenplan voor het importeren van een auto je bij het overwegen van alle relevante factoren. Het proces van een auto invoeren uit om het even welk land in Europa, waaronder Duitsland, België, Frankrijk, of een andere Europese natie, brengt heel wat verschillende stappen met zich mee. Aan de andere kant kan het importeren van een auto tot aanzienlijke kostenbesparingen leiden.

Maak een stappenplan auto import

Wat moet je nu precies herkauwen? CarTax heeft een gedetailleerde strategie voor je opgesteld die je kunt volgen om een voertuig in te voeren. Neem als voorbeeld het methodische proces om een auto uit Duitsland het land binnen te brengen. Dit komt doordat Duitsland, samen met België, het Europese land is van waaruit de meeste naar de Verenigde Staten uitgevoerde voertuigen afkomstig zijn.

Een methodische aanpak om een auto uit Duitsland naar de Verenigde Staten te brengen

Mensen in Nederland importeren vaak auto’s met kentekens uit andere landen, vooral uit Duitsland. Daarom besloten we een routekaart voor de invoer van auto’s in Duitsland als voorbeeld te nemen. Ook al moet je nog steeds de BPM belasting betalen als je het voertuig in Nederland binnenbrengt, de aankoopprijs van een tweedehands auto met een Duits kenteken kan nogal aantrekkelijk zijn.

De auto’s zijn meestal in zeer goede staat, bevatten extra’s, en hebben relatief weinig schade opgelopen. Maar zelfs met auto’s die beschadigd zijn, is het nog steeds voordelig om een auto in een ander land te kopen en hem dan in Nederland in te voeren.

De laatste jaren is Duitsland naar voren gekomen als de natie met de grootste vraag naar de invoer van auto’s. Dit is het gevolg van een aantal verschillende omstandigheden. Om te beginnen heeft Duitsland vaak een groter aanbod van auto’s die niet alleen beter onderhouden maar ook completer uitgerust zijn dan die in andere landen te zien zijn. Een direct gevolg hiervan is dat het mogelijk is in Duitsland een auto te kopen die in Nederland niet te krijgen is. Bovendien zijn de kosten van een auto in Duitsland gewoonlijk aanzienlijk lager dan de kosten van een auto in Nederland. De kosten die het invoeren van een auto met zich meebrengt zijn iets waar je echt rekening mee moet houden.

Heb je er al over nagedacht om een auto uit Duitsland over te brengen? CarTax heeft een gemakkelijk te volgen, stap-voor-stap gids voor je opgesteld om een voertuig te importeren. Wat zijn enkele dingen waarmee je rekening moet houden als je een voertuig met een registratie uit een ander land wilt invoeren?

Importeer je eigen voertuig

Als je de juiste keuze maakt, kan het op eigen houtje invoeren van auto’s uit landen als Duitsland, België, Frankrijk, Italië, of zelfs de Verenigde Staten gunstig zijn voor je financiële situatie. Je zult geen andere keus hebben dan de BPM te betalen; er is geen manier om deze verplichting te omzeilen. Ben je van plan een nieuwe of een tweedehands auto het land binnen te brengen? Dan ben je bovendien verantwoordelijk voor het berekenen en betalen van de Nederlandse BPM. CarTax berekent automatisch de BPM voor je.

Zodra het voertuig in Nederland geregistreerd is, begint de BPM belasting te worden geheven. CarTax kan een BPM waardebepaling uitvoeren om je te helpen voorkomen dat je een te hoog bedrag aan belasting moet betalen. Onze organisatie is een erkende taxateur van auto’s, en we geven binnen vierentwintig uur een rapport van onze bevindingen. Als je een voertuig in Nederland invoert, ben je verplicht een BPM aangifte in te vullen. Zonder een BPM verklaring kan namelijk geen Nederlands kenteken worden verstrekt.

Het opgestelde BPM taxatierapport moet afkomstig zijn van een onpartijdige en erkende taxateur. die geen lid is van, noch op enigerlei wijze, direct of indirect, verbonden is aan een bedrijf dat in tweedehands auto’s handelt. CarTax is een BPM taxateur die officieel erkend is. Wil je meer weten over BPM voor de invoer van auto’s? Neem dan zo vriendelijk mogelijk contact met ons op.

Bron: Stappenplan auto importeren

Nieuwste blogs

Lees ook

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen zodat je meer sales krijgt, meer investeerders kunt binnenhalen, en meer partnerschapsovereenkomsten