Waarom zou je aluminium ramen kiezen?

Is het tijd om je bestaande ramen te vervangen? Welke stijl of kleur je ook zoekt, ze is waarschijnlijk te vinden in een aluminium kozijn. Aluminium ramen winnen aan populariteit. Ze zijn misschien niet de goedkoopste keuze, maar je bespaart op verwarmingskosten, er is geen onderhoud, en het zal lang duren voor je weer aan raamvervanging hoeft te denken. Met lichte kozijnen en meer glas maak je optimaal gebruik van het binnenkomende licht en ben je er zeker van dat je het beste uitzicht uit je ramen krijgt. Aluminium ramen bieden ook thermische en akoestische isolatie, zodat ze je beschermen tegen de kou en verkeerslawaai tegenhouden. Ze zijn ook de ‘groene’ keuze want aluminium is bijna 100% recycleerbaar; niet dat dit een probleem zal zijn want de kozijnen kunnen wel dertig jaar meegaan.

Kozijnen Deurne Aluminium

Voorkomt warmteverlies

Moderne aluminium ramen hebben een energieklasse A. Dit wordt bereikt door het gebruik van een thermische barrière binnenin het kozijn, die ervoor zorgt dat warme en koude lucht aan de juiste kant van het raam blijft. Deze barrière wordt aangebracht tijdens de bouw van het raamkozijn, en in de sponningen worden speciale afdichtingen gebruikt om te zorgen dat het kozijn luchtdicht is. Er is heel weinig warmteverlies met een aluminium raam, en tocht behoort tot het verleden.

Combineer dit met energiebesparende dubbele beglazing en je huis zal warm en behaaglijk zijn terwijl je verwarmingsrekeningen omlaag gaan.

Lage onderhoudskosten

De lichte omlijstingen kunnen aluminium ramen er teer doen uitzien. Dit is echter verre van het geval. Aluminium is opmerkelijk sterk en duurzaam in gebruik. Ramen zijn het deel van het huis dat het meest te lijden heeft van temperatuurschommelingen en slecht weer. Aluminium ramen zijn beter bestand tegen wind en regen dan hout of pvc en worden niet door UV stralen aangetast.

Je nieuwe ramen zullen praktisch onderhoudsvrij zijn, want ze zijn zeer goed bestand tegen roest en corrosie.

Stijlvolle keuzes

Aluminium kozijnen kunnen gebruikt worden om veel verschillende stijlen ramen te maken. Kies de stijl die het best bij je woning past. Vervang rechtlijnige schuiframen of openslaande ramen door bijpassende aluminium ramen die bij je huis passen of die er mooi bij passen als je niet alle ramen tegelijk vervangt. Voor een eigentijds huis kies je elegante en moderne schuiframen. Heeft je huis momenteel verouderde stalen ramen die tocht binnenlaten en een veiligheidsnachtmerrie zijn? Vervang ze door ultraslanke aluminium kozijnen die de stijl behouden en tegelijk de problemen wegnemen. In een huis met ongewoon gevormde ramen zijn aluminium kozijnen de ideale keuze, want ze kunnen zo gevormd worden dat ze passen bij dat gewelfde of ronde raam.

Je raamkozijnen worden geschilderd volgens je wensen. Het schilderen gebeurt voordat het kozijn in elkaar gezet wordt en de thermische barrière aangebracht wordt. Er zijn meer dan 200 kleuren beschikbaar, en je kunt kiezen om het hele kozijn in een enkele kleur te laten schilderen of verschillende kleuren voor de binnen- en buitenkant. Dubbele beglazing is standaard bij de kozijnen, maar hoeft niet effen te zijn. Van gekleurd glas tot spijlen in Georgiaanse stijl en zelfs glas-in-lood, je woning kan zo individueel zijn als jij bent.

Aluminium ramen zijn zowel praktisch als aantrekkelijk. Er zijn stijlen die bij elk huis passen, en ze zijn ontworpen volgens de hoogste energiebesparende normen. Behalve dat ze er mooi uitzien, verbeteren ze ook de veiligheid van je woning, met standaard meerpuntsvergrendelingssystemen. Wat je ook zoekt in je nieuwe ramen, aluminium ramen hebben het.

Bron: Kozijnen Deurne

Nieuwste blogs

Lees ook

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen zodat je meer sales krijgt, meer investeerders kunt binnenhalen, en meer partnerschapsovereenkomsten