Wanneer kun je een kinderdrager gebruiken?

Een kinderdrager is een gezonde, natuurlijke en leuke manier om een band met je baby op te bouwen. Ze mogen mee op avontuur en jij mag met ze knuffelen en genieten van de nabijheid. En het beste nieuws? Je kunt meteen een kinderdragere gaan gebruiken! Er zijn draagmogelijkheden die geschikt zijn voor alle leeftijden, van pasgeborenen tot peuters.

De leeftijd en ontwikkelingsmijlpalen van je kind bepalen welke draagzak je moet kopen. Zoals gezegd zijn er kinderdragers die ontworpen zijn voor baby’s van 0-4 maanden en ouder. Laten we eens kijken naar enkele verschillende soorten babydragers voor elk baby stadium.

kinderdrager

0-4 maanden oud

Als je een pasgeboren of kleine baby draagt, is ondersteuning van de nek van cruciaal belang. Je zult je ook bewust willen zijn van de steun voor de heupen van je baby. We raden aan je baby in een “m-positie” te dragen, wat betekent dat de knietjes iets boven de billen staan, zodat een lichte “M” ontstaat. Dit helpt ook om te zorgen dat ze de juiste kromming van hun rug hebben

Op deze leeftijd moet een kinderdrager speciaal voor pasgeborenen gebruiken. Deze draagzak biedt alles wat je nodig hebt om je pasgeborene in dit stadium en daarna te dragen, met verstelbare draagposities.

4-7 Maanden oud

Zodra je baby zelfstandig zijn hoofdje omhoog kan houden, kan het tijd zijn om de kinderdrager aan te passen. Als je een verstelbare draagzak hebt, probeer dan de basis te verbreden om je groeiende baby genoeg ruimte te geven om comfortabel te zitten.

Voor jongere baby’s is de positie met het gezicht naar binnen misschien het beste, maar naarmate je baby meer controle over hoofd en nek krijgt, kun je hem overschakelen op de positie met het gezicht naar buiten. Veel babydragers, zijn converteerbaar en kunnen voor beide draagposities gebruikt worden. Naar buiten gericht kan je baby genieten van de wereld om zich heen en leren via zijn zich ontwikkelende zintuigen!

8-12 maanden oud

Als je baby een sterke controle over hoofd en nek heeft, is het misschien tijd voor een naar voren gerichte kinderdrager of rugdrager. Zo kan de oudere baby genieten van zowel lichamelijk contact als het waarnemen van zijn omgeving. Kinderdragers, vooral tijdens avonturen als wandelingen en trektochten, geeft baby’s en peuters een blik in de wereld en is een enorme leerschool.

12+ Maanden oud

Als je baby ongeveer een jaar oud is, of meer dan 22 pond weegt, zal een kinderdrager voor op de rug waarschijnlijk het meest comfortabel zijn voor zowel jou als je baby. Hoewel je misschien super moederkracht hebt, kan het dragen van zo’n grote baby toch zwaar zijn.

Om de druk op je rug en schouders wat te verlichten, is een drager met een rugligging misschien het beste. Ze zijn ook ideaal voor baby’s en kinderen die wat meer met hun omgeving willen omgaan. Baby’s op je rug dragen geeft ze meer vrijheid om rond te kijken omdat ze niet zo in bedwang gehouden worden, zoals bij een omgekeerde drager. Maar wees gerust, rugdragers zijn nog steeds veilig en geborgen.

Kies de juiste kinderdrager

Merk op dat de genoemde leeftijden bij benadering zijn en dat de keuze van de juiste kinderdrager afhangt van de grootte van je baby, de ontwikkeling, en je draagvoorkeuren. Wildride kan je altijd helpen als je verdere vragen hebt.

Een kinderdrageer, of je nu een pasgeborene of een 2-jarige hebt, is een prachtige manier om het huis uit te gaan, een band met je baby te krijgen, en ook wat lichaamsbeweging te krijgen. Het team bij Wildride kan je helpen de juiste draagzak te vinden voor alle levensfasen van je baby.

Bron: Kinderdrager

Nieuwste blogs

Lees ook

Haarverzorging

Hoe je haar te stylen zonder het te beschadigen?

Hoe eenvoudige veranderingen verdere haarschade kunnen voorkomen. Bekijk de 10 veel voorkomende haarverzorgingspraktijken die het haar kunnen beschadigen en volg vervolgens de tips op om verdere schade te voorkomen.

Steenstrips gevel

Soorten gevel steenstrips bekleding

Gevel steenstrips is een gevelbekleding wat een uitstekend voorbeeld is van moderne techniek en helpt die vastberadenheid te bereiken om ervoor te zorgen dat je huis een verlengstuk is van je persoonlijkheid.

Tan Luxe

6 zelfbruinende huidverzorgingstips

Tan Luxe is het merk van de zelfbruiner, waarmee je bovendien zelf de kleur bepaalt van de teint. Eenvoudig aanbrengen en ziet er heel natuurlijk bruin uit zonder strepen.