Wat is een geverifieerd Twitter account?

Als je Twitter of een ander sociaal netwerkplatform al langer gebruikt, ben je waarschijnlijk bekend met het blauwe vinkje. Deze symbolen staan voor geverifieerde accounts. Een geverifieerd account, zoals Twitter het definieert, is in wezen Twitter’s manier om je identiteit aan het publiek te bevestigen.

Wat is een geverifieerd Twitter account

Je kunt gemakkelijk de motivatie begrijpen om een geverifieerd Twitter account te willen. Het blauwe vinkje wordt door zowel individuen, publieke figuren, als merken nagestreefd om allerlei redenen, waaronder herkenbaarheid, het voorkomen van valse informatie, en het bevorderen van het vertrouwen van het publiek. Hoewel het duidelijk is dat verificatie verschillende voordelen heeft, kon het verkrijgen van bevestiging niet eenvoudig zijn.

De verificatieprocedure op Twitter is historisch gezien een complete puinhoop geweest. Er was geen aanvraagprocedure voor verificatie toen het blauwe vinkje voor het eerst verscheen in 2009; in plaats daarvan moest Twitter je uit eigen beweging verificatie geven. In 2016 lanceerde Twitter een regeling voor verificatie. De aanvragen werden vervolgens in 2017 door de corporatie gesloten en pas in 2021 weer opengesteld.

Twitter bepaalde nieuwe verificatieregels, het aanvraagproces, en welke accounts tijdens die vier jaar afwezigheid voor verificatie in aanmerking komen.

In de Verificatie FAQ op Twitter staat dat kandidaten prominent en actief moeten zijn. Ze vallen in één van zes categorieën:

  • overheidsorganisaties (waaronder merken en non-profitorganisaties)
  • journalisten en nieuwsdiensten
  • Sport organisatie en atleten
  • Organisatoren, activisten en andere invloedrijke mensen

Maak je niet te veel zorgen als je account van belang is maar je niet in deze categorieën past. Als het gaat om andere invloedrijke personen is er nog veel speelruimte voor interpretatie.  Zo maakte het bedrijf melding van het toevoegen van categorieën voor academici, wetenschappers, en religieuze leiders toen het haar nieuwe verificatiestrategie onthulde.

Nieuwste blogs

Lees ook

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen

Leer beter verkopen zodat je meer sales krijgt, meer investeerders kunt binnenhalen, en meer partnerschapsovereenkomsten